Elementen kiezen voor je e-mailhandtekening

Een e-mailhandtekening kan een belangrijke marketingtool zijn voor zowel individuen als bedrijven. Door de juiste elementen op te nemen, kun je de ontvanger van je e-mail meer informatie geven over wie je bent, wat je doet en hoe je te bereiken bent. Hieronder bespreken we de 10 belangrijkste elementen die je moet opnemen in je e-mailhandtekening om deze zo effectief mogelijk te maken.

10 essentiële elementen voor een effectieve e-mailhandtekening

 1. Je volledige naam
  Je naam is een belangrijk element van je e-mailhandtekening. Het geeft de ontvanger een idee van wie je bent en creëert vertrouwen en transparantie.
 1. Je functietitel
  Het opnemen van je functietitel in je e-mailhandtekening maakt duidelijk wat je doet en in welke rol je e-mails verstuurt. Dit kan ook handig zijn bij het afstemmen van je boodschap op de juiste ontvanger.
 1. Je bedrijfsnaam
  Het opnemen van je bedrijfsnaam in je e-mailhandtekening creëert meer merkbekendheid en kan potentiële klanten helpen bij het identificeren van je bedrijf.
 1. Je logo
  Een logo is een belangrijk visueel element van je merk en kan direct herkenning creëren bij ontvangers van je e-mails.
 1. Je telefoonnummer
  Het opnemen van je telefoonnummer maakt het gemakkelijk voor ontvangers om contact met je op te nemen als ze meer informatie willen of een dringende vraag hebben.
 1. Je e-mailadres
  Hoewel je e-mailadres vanzelfsprekend is in je e-mailhandtekening, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het correct is gespeld en dat het goed werkt.
 1. Je website
  Het opnemen van een link naar je website in je e-mailhandtekening kan je helpen meer verkeer naar je site te leiden. Dat kan een manier zijn om potentiële klanten kennis te laten maken met je bedrijf.
 1. Je social media-accounts
  Door links naar je social media-accounts op te nemen, kun je ontvangers aanmoedigen om je te volgen op die platforms.
 1. Een call-to-action
  Een call-to-action kan een geweldige manier zijn om meer interactie te genereren van ontvangers van je e-mails. Door een CTA op te nemen, zoals een link naar een product of een evenement, kun je de kans op conversie verhogen.
 1. Juridische informatie
  ls je bedrijf actief is in een gereguleerde sector of gevoelige informatie verstuurt, kan het belangrijk zijn om juridische informatie op te nemen in je e-mailhandtekening, zoals een disclaimer of privacybeleid.

Het opnemen van een aantal van deze elementen in je e-mailhandtekening kan je helpen meer vertrouwen te creëren bij ontvangers van je e-mails. Ook kan het zorgen voor meer verkeer naar je website. Door ervoor te zorgen dat je e-mailhandtekening goed is opgesteld en alle belangrijke informatie bevat, kun je deze effectief inzetten als marketingtool.

Probeer het
30 dagen gratis

Nooit meer zorgen maken over de e-mailhandtekeningen van je collega's? Gelijk beginnen met campagnes draaien? Probeer Estampida nu gratis.

Begin meteen