Een professionele e‑mailhandtekening ontwerpen

Een goed ontworpen e-mailhandtekening kan een belangrijk onderdeel zijn van je communicatie en kan helpen bij het creëren van een professionele indruk bij ontvangers. Naast het verstrekken van de belangrijkste contactgegevens en informatie over je bedrijf, kan de juiste styling van je e-mailhandtekening ook een krachtig middel zijn om je merkidentiteit te versterken en een blijvende indruk achter te laten. Hieronder staan enkele tips voor het ontwerp van je e-mailhandtekening.

Kies de juiste kleuren

De juiste kleuren kunnen een belangrijke rol spelen bij het creëren van een professionele en herkenbare uitstraling voor je e-mailhandtekening. Bij het kiezen van de juiste kleuren is het belangrijk om rekening te houden met de huisstijl van je bedrijf. Gebruik kleuren die passen bij je merkidentiteit en zorg ervoor dat ze niet te fel zijn. Te felle kleuren kunnen afleidend werken en afbreuk doen aan de professionele uitstraling van je e-mailhandtekening.

Naast het gebruik van kleur kan ook de achtergrondkleur van je e-mailhandtekening een belangrijke rol spelen. Een lichte achtergrondkleur met donkere tekst kan bijvoorbeeld een professionele uitstraling geven, terwijl een donkere achtergrondkleur met lichte tekst een meer moderne en trendy uitstraling kan geven. Kies de achtergrondkleur die past bij je merkidentiteit en doelstellingen.

Kies het juiste lettertype

Het kiezen van het juiste lettertype kan bijdragen aan een professionele uitstraling van je e-mailhandtekening. Het is belangrijk om een lettertype te kiezen dat past bij de huisstijl van je bedrijf en dat gemakkelijk leesbaar is. Over het algemeen is het beter om te kiezen voor een eenvoudig, duidelijk en professioneel lettertype dan voor een artistieker of ingewikkeld lettertype. Vergeet niet om ook de grootte van het lettertype aan te passen, zodat het gemakkelijk leesbaar is op elk apparaat.

Maak gebruik van afbeeldingen

Afbeeldingen kunnen een belangrijke rol spelen bij het versterken van de merkidentiteit van je bedrijf en het creëren van een professionele uitstraling van je e-mailhandtekening. Voeg bijvoorbeeld je bedrijfslogo toe aan je e-mailhandtekening. Zorg er wel voor dat de afbeeldingen niet te groot zijn, zodat ze de aandacht niet afleiden van de rest van de handtekening.

Naast het toevoegen van afbeeldingen kun je ook kiezen voor het gebruik van iconen of pictogrammen om belangrijke informatie in je e-mailhandtekening te benadrukken. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een telefoonpictogram om je telefoonnummer te benadrukken, of van een social media-icoon om de links naar je social media-kanalen te vermelden.

Gebruik opmaak

Het gebruik van opmaak in een e-mailhandtekening kan bijdragen aan de leesbaarheid en duidelijkheid van de inhoud. Door de juiste opmaak te gebruiken, kunnen belangrijke informatie en contactgegevens beter opvallen en worden ze sneller herkend door de ontvanger. Maak bijvoorbeeld gebruik van vetgedrukte letters om belangrijke tekst te benadrukken, zoals je naam en functie. Ook kun je kiezen voor het gebruik van cursieve letters om bepaalde woorden te benadrukken.

Daarnaast is het belangrijk om consistent te zijn in de opmaak van je e-mailhandtekening. Kies bijvoorbeeld voor een vaste opmaak van je contactgegevens en plaats deze op een vaste locatie in de handtekening. Door consistentie in opmaak en inhoud te hanteren, wordt je e-mailhandtekening herkenbaar en gemakkelijker te lezen voor ontvangers. Met deze tips kun je een professionele en overzichtelijke e-mailhandtekening ontwerpen die bijdraagt aan een succesvolle communicatie.

Ontwerp je handtekening voor gebruik op mobile devices

Het ontwerpen van een e-mailhandtekening voor mobiele apparaten is essentieel, aangezien steeds meer mensen hun e-mails op hun telefoon of tablet bekijken. Hierdoor is het belangrijk dat de e-mailhandtekening goed leesbaar en overzichtelijk is op een klein scherm. Houd daarom rekening met de afmetingen en de resolutie van het apparaat waarop de e-mail wordt gelezen.

Een goede manier om de e-mailhandtekening geschikt te maken voor mobiele apparaten, is door te kiezen voor een eenvoudige lay-out en een minimaal aantal afbeeldingen. Dit helpt bij het minimaliseren van de bestandsgrootte en zorgt ervoor dat de e-mailhandtekening snel kan worden geladen op mobiele apparaten. Het is ook belangrijk om de tekstgrootte en de hoeveelheid tekst te beperken, zodat de inhoud van de e-mailhandtekening gemakkelijk leesbaar blijft op een klein scherm.

Probeer het
30 dagen gratis

Nooit meer zorgen maken over de e-mailhandtekeningen van je collega's? Gelijk beginnen met campagnes draaien? Probeer Estampida nu gratis.

Begin meteen