Een e‑mailhandtekening maken

Als je regelmatig e-mails verstuurt, is het belangrijk om een professionele en effectieve e-mailhandtekening te hebben. Een goede e-mailhandtekening is er niet alleen om je contactgegevens delen, maar kan ook je merk versterken en je professionele uitstraling verbeteren. Het maken van een goede e-mailhandtekening kan echter een uitdaging zijn, vooral als je niet weet waar je moet beginnen.

Wat wil je bereiken met je e-mailhandtekening?

Voordat je begint met het maken van een e-mailhandtekening, is het belangrijk om te bepalen wat je wilt bereiken met de handtekening. Wil je bijvoorbeeld vooral je contactgegevens delen om gemakkelijk bereikbaar te zijn en een optimale klantenservice te bieden? Of wil je je e-mailhandtekening vooral gebruiken om je merk versterken en zorgen voor een consistente uitstraling van jouw communicatie?

Je kunt ook je e-mailhandtekening gebruiken om specifieke producten of diensten uit te lichten. Door met banner-campagnes naar je nieuwste producten of diensten, kan je jouw ontvangers informeren over jouw aanbod en hen aanmoedigen om meer te ontdekken.

Door helder te krijgen wat je uiteindelijk wil bereiken, kun je gericht te werk gaan bij het ontwerpen van je handtekening.

Het ontwerp van je handtekening

Als je weet wat je met je e-mailhandtekening wil bereiken kun je gaan bepalen welke informatie je wilt opnemen in je e-mailhandtekening. Gebruik alleen de belangrijkste informatie om te voorkomen dat je e-mailhandtekening te druk wordt. En breng hiërarchie aan: door de belangrijkste informatie op de juiste plaats en op een opvallende manier weer te geven, zorg je ervoor dat de ontvanger de gewenste informatie snel en gemakkelijk kan vinden.

Ook qua layout zijn er nog er nogal wat keuzes te maken. Kies je bijvoorbeeld voor een horizontale of verticale layout? Welke kleuren en lettertypes ga je gebruiken? En hoe zorg je er voor dat je handtekening aansluit bij de huisstijl van je bedrijf? Meer over tips over het maken van een ontwerp van je e-mailhandtekening vind je in dit artikel.

Technische eisen

Naast het ontwerp van je e-mailhandtekening zijn er ook technische eisen waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk dat de handtekening mobielvriendelijk is en dat deze er op verschillende apparaten goed uitziet. Daarnaast moet de handtekening ook voldoen aan bepaalde formaten en bestandsgroottes. Let er bijvoorbeeld op dat de afbeeldingen niet te groot zijn en dat de handtekening niet teveel ruimte inneemt in de e-mail. Hoe dat zit lees je hier.

Zoals je ziet is er genoeg om rekening mee te houden bij het maken van een e-mailhandtekening. In de volgende artikelen nemen je bij de hand in deze keuzes en geven we je nog wat extra tips voor het maken van een professionele e-mailhandtekening.

Probeer het
30 dagen gratis

Nooit meer zorgen maken over de e-mailhandtekeningen van je collega's? Gelijk beginnen met campagnes draaien? Probeer Estampida nu gratis.

Begin meteen