TipsTipsTipsTipsTipsTips

Beginnen met campagnes in je e‑mailhandtekening

Campagnes zijn marketing campagnes (of banners) die worden getoond in je e‑mailhandtekening, vergelijkbaar met banner-campagnes op websites. Via ons platform kun je deze campagnes centraal inplannen voor alle handtekeningen binnen je organisatie. Ook kun je in ons dashboard zien hoe de campagnes presteren.

Je kunt campagnes inzetten voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld om de naamsbekendheid van een nieuw product te verhogen, nieuwsbriefinschrijvingen op te drijven of een vacature onder de aandacht te brengen.

Voor een succesvolle campagne in je e‑mailhandtekening heb je maar twee ingrediënten nodig: een afbeelding en een doel-URL. Daarnaast is het belangrijk om voordat je je campagne maakt over een aantal dingen na te denken: het doel, de landingspagina en de banner van je campagne. 

E‑mailhandtekening van Estampida met campagne banner

1. Het doel van je campagne

Wat is het doel van je campagne? Dat is de eerste stap. Wil je vooral je boodschap verspreiden of is er ook een conversiedoel aan gekoppeld. Koppel ook vooral meetbare KPI’s aan je doelstellingen. Je kunt hierbij denken aan het aantal clicks, CTR, het aantal nieuwe bezoekers of het aantal conversies.

2. De landingspagina voor de campagne

Nu je het doel hebt bepaald, kun je gaan nadenken over de pagina waar je de campagne naar wilt laten verwijzen. Een landingspagina is mede bepalend voor het succes van de campagne. Zorg dat de banner en landingspagina goed op elkaar aansluiten én dat de pagina bijdraagt aan de doelstelling die je in de vorige stap hebt bepaald. 

3. De banner van je campagne

Het laatste ingrediënt dat je nodig hebt voor een goede e‑mailcampagne is een banner-afbeelding. Zorg dat je een afbeelding gebruikt die matcht met de afmetingen uit je template(s)*.

Controleer of je handtekening voldoet aan de volgende punten:

  • Is je logo duidelijk in beeld? Of staat het logo al in de handtekening?
  • Is het duidelijk wat je aanbiedt?
  • Staat er een passende call-to-action? Nodigt deze uit om op te klikken?
  • Sluit de banner qua vormgeving aan op de landingspagina?

Heb je alle stappen voorbereid? Dan ben je klaar om je campagne in te stellen in ons platform. In het volgende artikel lees je hoe je dat doet.

Heeft dit artikel je geholpen?

Goed om te horen!
Dank voor je beoordeling

Dank voor de feedback.
Sorry dat we je niet konden helpen!

Probeer het
30 dagen gratis

Nooit meer zorgen maken over de e‑mailhandtekeningen van je collega's? Gelijk beginnen met campagnes draaien? Probeer Estampida nu gratis.