Instellen van e‑mail­handtekeningen in Apple mail (macOS)

Met Estampida genereer je binnen een paar muisklikken alle handtekeningen voor je hele organisatie. Vervolgens hoef je deze handtekeningen alleen nog even in te stellen binnen het e-mailprogramma dat je gebruikt. Maak je gebruik van Apple Mail op een iMac of MacBook? Dan heb je de juiste pagina gevonden. In deze tutorial lees je hoe je stap voor stap een HTML-handtekening kunt instellen in Apple Mail.

Benodigde tijd: 15 minuten

 1. Open de Mail-app op je Mac

 2. Open het venster voor Handtekeningen

  Je vindt het venster voor e-mailhandtekeningen als volgt: klik in je menubalk op Mail en ga vervolgens naar Voorkeuren. Klik nu op Handtekeningen.Apple Mail macOS e-mailhandtekeningen overzicht

 3. Kies het account waarvoor je de e-mailhandtekening wil instellen

  Je selecteert het gewenste account door in de linkerkolom op de accountnaam te klikken.

 4. Maak een nieuwe e-mailhandtekening aan

  Je maakt een nieuwe handtekening aan door op het plusje + in de middelste kolom te klikken. Type vervolgens een naam voor de handtekening. Laat de rechter kolom leeg en sluit Mail af.

 5. Open de ‘Signatures’ map in finder

  Open Finder, klik in de menubalk op Ga en kies vervolgens voor Ga naar map.... Er opent nu een venster waar je de gewenste map in kunt typen. Vul hier het volgende in: ~/Bibliotheek/Mail/ (of ~/Library/Mail/).
  Vervolgens zie je mogelijk meerdere mappen. Open de nieuwste V-map. Navigeer vervolgens via MailData naar Signatures.Apple Mail macOS e-mailhandtekeningen mapje in finder

 6. Vind het juiste bestand voor het aanpassen van je e-mailhandtekening

  Om je e-mailhandtekening aan te passen, open je in de Signatures-map het nieuwste bestand dat eindigt op .mailsignature. Je vindt dit eenvoudig door de bestanden in de map te sorteren op Bewerkingsdatum.
  Heb je het juiste bestand gevonden? Open het dan door er met je rechtermuisknop op te klikken en te kiezen voor Openen met. Selecteer vervolgens het programma TextEdit. Je ziet dan de HTML-code van de signature. (Als je niet de code ziet, kijk dan hier om het op te lossen)

 7. Pas de HTML e-mailhandtekening aan

  Zodra je het juiste .mailsignature-bestand hebt geopend, hoef je alleen nog de daadwerkelijke handtekening aan te passen. Verwijder eerst alle tekst vanaf het stukje <body.
  Open ook je nieuwe HTML-handtekening in TextEdit. Kopieer de volledige tekst en plak deze op de plaats waar je net de huidige handtekening hebt verwijderd. Sla het bestand op.

 8. Vergrendel het bestand

  Bovenaan het venster van TextEdit zie je de bestandsnaam staan. Wanneer je hier op klikt opent er een nieuw venster. Vink daar het vakje aan bij ‘beveiligd’. Het bestand is nu beveiligd tegen overschrijven.Apple Mail macOS e-mailhandtekening beveiligen bestand

 9. Test of je nieuwe HTML-mailhandtekening werkt in Apple Mail

  Open Apple Mail en creëer een nieuwe e-mail. Selecteer je nieuwe e-mailhandtekening via het Handtekeningen-menu. Als alles goed is gegaan, verschijnt hier je gloednieuwe HTML-handtekening.Apple Mail macOS e-mailhandtekening resultaat versturen e-mail

 10. Kies de standaard handtekening

  Deze stap is enkel van toepassing wanneer je meerdere handtekeningen hebt voor een account. Ga terug naar Apple Mail en open het venster voor Handtekening. Stel bij ‘Kies handtekening’ in welke handtekening standaard onder een e-mail moet worden getoond.

Wil je dat de handtekening boven de originele tekst verschijnt van een bericht dat je beantwoordt? Haal dan het vinkje weg uit het vakje voor ‘Plaats handtekening boven geciteerde tekst’

Alle stappen doorlopen? Gefeliciteerd, dan heb je jouw Estampida e-mailhandtekening ingesteld bij Apple Mail. Vanaf nu wordt de handtekening automatisch getoond onder elke e-mail die je stuurt.

Veelgestelde vragen

Als ik de e-mailhandtekening open in TextEdit zie ik geen code, maar de visuele wergave van de e-handtekening. Wat nu?

Ga in TextEdit naar Preferences (of Voorkeuren). Kies daar vervolgens het tabblad Open and Save. Zorg vervolgens dat het vinkje aan staat bij Display HTML files as as HTML code instead of formatted text.

E-mail-handtekeningen van je organisatie recht trekken?

Met Estampida doe je dit in no-time. Met Estampida geef je iedereen in je organisatie dezelfde handtekening, snel en eenvoudig.

Probeer het gratis