TipsTipsTipsTipsTipsTips

Instellen van e‑mail­handtekeningen in Thunderbird

Een e‑mailhandtekening toevoegen aan Mozilla Thunderbird, hoe doe je dat? Een handtekening maken en instellen in Thunderbird is makkelijker dan het in eerste instantie lijkt. In dit artikel leggen we je stap voor uit hoe je een professionele handtekening toevoegt aan je uitgaande berichten.

Thunderbird is een e‑mailprogramma van Mozilla dat is te gebruiken op zowel Windows als MacOS. Het instellen van een e‑mailhandtekening werkt in beide systemen op dezelfde manier. Je kunt deze Thunderbird-tutorial daarom zowel gebruiken voor Windows als MacOS.

Benodigde tijd: 5 minuten

 1. Open Thunderbird

 2. Open je e‑mailinstellingen

  Klik aan de linkerkant van het scherm met de rechtermuisknop op het e‑mailadres waarvoor je de handtekening wilt toevoegen. Klik vervolgens op Instellingen om je e‑mailinstellingen te openen.

 3. Open en kopieer je e‑mailhandtekening

  Je kunt je door Estampida gegenereerde handtekening openen via een webbrowser of teksteditor. Selecteer de volledige code van de HTML-handtekening en kopieer deze.

 4. Plak je e‑mailhandtekening in Thunderbird

  Kopieer de handtekening die is gegenereerd door Estampida en plak deze in het tekstvak onder Tekst van de ondertekening. Vink de optie HTML gebruiken aan om te zorgen dat je HTML-handtekening goed wordt weergegeven en niet enkel bestaat uit platte tekst.Thunderbird account e-mailhandtekening instellingen

 5. Sla de handtekening op

  Klik op OK om je wijzigingen op te slaan.

Zoals je ziet, pas je jouw e‑mailhandtekening binnen Thunderbird in slechts een paar stappen aan. Controleer nadat je al deze stappen volgt nog wel even of alles is goed gegaan, zodat je zeker weet dat de handtekening er prachtig uitziet onder de e‑mails die je voortaan verzendt. Je kunt je e‑mailhandtekening testen door een nieuw bericht te maken. Als alles goed is gegaan, zie je aan de onderkant meteen jouw nieuwe handtekening staan.

Thunderbird e‑mailhandtekening resultaat bij het verzenden van een e‑mail

Veelgestelde vragen over Thunderbird handtekeningen

Hoe voeg ik een afbeelding toe aan mijn e‑mailhandtekening in Thunderbird?

Via Estampida kun je een e‑mailhandtekening genereren met een afbeelding en opmaak naar keuze. Wij zorgen vervolgens voor de HTML-code die je kunt plakken in Thunderbird en waarmee je ervoor zorgt dat de handtekening – inclusief afbeelding en opmaak –  er mooi uitziet onder je e‑mails.

Heeft dit artikel je geholpen?

Goed om te horen!
Dank voor je beoordeling

Dank voor de feedback.
Sorry dat we je niet konden helpen!

E‑mail-handtekeningen van je organisatie recht trekken?

Met Estampida doe je dit in no-time. Met Estampida geef je iedereen in je organisatie dezelfde handtekening, snel en eenvoudig.