Instellen van e‑mail­handtekeningen in Outlook 2016

Met een handtekening geef je de mails die je via Outlook 2016 verzendt een professionele uitstraling. Ook bespaart je veel tijd, want je hoeft zo niet steeds handmatig een afsluiting te typen voor je e-mails. Via Outlook 2016 stel je je handtekening al binnen enkele minuten in. In dit artikel lees je hoe je stap voor stap een handtekening toevoegt in Microsoft Outlook 2016.

1. Start Outlook op

2. Open een nieuw e-mailbericht

3. Kies in het tabblad Bericht voor de optie Handtekeningen

Je komt nu in het scherm waar je al je e-mailhandtekeningen kunt beheren.

4. Maak een nieuwe handtekening aan

Klik in het venster op Nieuw om een nieuwe handtekening aan te maken. Geef de handtekening een naam die je gemakkelijk kunt herkennen.

5. Kopieer en plak je handtekening

Open je door Estampida gegenereerde handtekening in een tekstverwerker. Selecteer en kopieer de volledige handtekening en plak dit in het daarvoor bestemde tekstvak in Outlook.

6. Bepaal wanneer je handtekening wordt gebruikt

Stel onder Standaardhandtekening in voor welk e-mailadres je de handtekening wilt gebruiken. Ook kun je aangeven of je handtekening moet worden getoond bij Nieuwe berichten of Antwoorden en doorgestuurde berichten.

7. Klik op OK om het venster te sluiten

Je nieuwe e-mailhandtekening verschijnt nu vanzelf onder het nieuwe e-mailbericht dat je in stap 2 hebt geopend.

Nadat je alle stappen hebt gevolgd, ben jij klaar om je e-mails te ondertekenen met je nieuwe handtekening. Benieuwd hoe dat er precies uitziet? Stuur dan even een testmail naar jezelf of een collega. Dan kun je meteen controleren of de handtekening goed werkt.

Veelgestelde vragen over handtekeningen in Outlook 2016

Hoe maak je je eigen handtekening in Outlook 2016?

Voordat je een handtekening kunt toevoegen in Outlook 2016 moet je eerst een HTML-handtekening maken. Dat doe je eenvoudig via Estampida. Via een bestaand template (of een eigen template) genereer je al binnen enkele muisklikken een HTML-handtekening.

E-mail-handtekeningen van je organisatie recht trekken?

Met Estampida doe je dit in no-time. Met Estampida geef je iedereen in je organisatie dezelfde handtekening, snel en eenvoudig.

Probeer het gratis