TipsTipsTipsTipsTipsTips

Instellen van e‑mail­handtekeningen in Outlook 2013

Door digitale handtekening toe te voegen aan de mails die je verstuurt via Outlook 2013 sluit je je e‑mails voortaan altijd op een gepaste manier af. Met de juiste instellingen verschijnt de handtekening automatisch onder de e‑mails die je stuurt. Klinkt ingewikkeld? In de praktijk valt het best mee. Door onderstaande stappen te volgen, voeg jij binnen enkele minuten een handtekening toe binnen Outlook 2013.

 1. Start Outlook 2013 op

 2. Stel een nieuw e‑mailbericht op

  Klik linksboven op de knop Nieuwe e‑mail.

 3. Open de instellingen voor Handtekeningen

  Bovenin je scherm zie je Handtekening staan. Klik daarop en kies vervolgens voor Handtekeningen… om de instellingen voor e‑mailhandtekeningen te openen.

 4. Maak een nieuwe handtekening aan

  De handtekening-instellingen openen in een nieuw scherm. Klik in dit scherm op Nieuw om een nieuwe handtekening toe te voegen. Geef de handtekening een herkenbare naam en klik op OK om de handtekening toe te voegen.

 5. Open, kopieer en plak jouw handtekening

  Vanuit de e‑mailinstellingen schakelen we over naar Estampida. Open jouw door Estampida gegenereerde handtekening via in een tekstverwerker. Vervolgens kopieer je de handtekening en plak je deze in het daarvoor bestemde tekstvak, onder Handtekening bewerken.Stel in wanneer de handtekening gebruikt wordtVanuit de e‑mailinstellingen schakelen we over naar Estampida. Open jouw door Estampida gegenereerde handtekening via in een tekstverwerker. Vervolgens kopieer je de handtekening en plak je deze in het daarvoor bestemde tekstvak, onder Handtekening bewerken.

 6. Stel in wanneer de handtekening gebruikt wordt

  Rechtsboven in je handtekening-instellingen kun je aangeven bij welk e‑mailaccount de handtekening moet worden getoond. Ook kun je aangeven onder welke berichten je handtekening toegevoegd moet worden: alleen voor nieuwe berichten of ook voor antwoorden en doorgestuurde berichten.

 7. Sla je handtekening op

  We zijn er bijna! Sla je handtekening op door op Opslaan te klikken. Klik vervolgens op OK om de instellingen af te sluiten en terug te gaan naar je mailbox.

Heb jij alle stappen gevolgd? Dan ben je klaar om de e‑mails die je via Outlook 2013 te voorzien van een digitale handtekening. Controleer nog even of alles goed werkt door als test even een mail te versturen naar jezelf of een collega. Zo weet je zeker dat jouw handtekening er perfect uitziet en professioneel overkomt. 

Veelgestelde vragen over handtekeningen in Outlook 2013

Hoe kom ik aan een HTML-handtekening voor Outlook 2013?

Je kunt natuurlijk gewoon een eenvoudige handtekening typen binnen Outlook 2013. Maar het is veel mooier (en effectiever) als je je handtekening voorziet van een foto, logo en/of link naar je website. Om te zorgen dat jouw e‑mailhandtekening er perfect uitziet, kun je het beste een HTML-handtekening gebruiken. Je genereert zo’n handtekening heel eenvoudig via Estampida.

Hoe kan ik mijn handtekening in Outlook 2013 aanpassen?

Heb je al een e‑mailhandtekening onder je mails, maar ben je daar niet helemaal tevreden over? Gelukkig kun je je handtekening op elk moment aanpassen. Dat doe je op dezelfde manier als het toevoegen van het handtekening. Je hoeft dus alleen de stappen uit dit artikel te volgen. Verwijder wel even je oude handtekening voordat je de nieuwe handtekening in het tekstvak plakt.

Heeft dit artikel je geholpen?

Goed om te horen!
Dank voor je beoordeling

Dank voor de feedback.
Sorry dat we je niet konden helpen!

E‑mail-handtekeningen van je organisatie recht trekken?

Met Estampida doe je dit in no-time. Met Estampida geef je iedereen in je organisatie dezelfde handtekening, snel en eenvoudig.